لیست 10 کشور رکورددار در تجاوز جنسی
(آمار منتشر شده از تعداد گزارش های پلیس در ارتباط با تجاوزات جنسی در 18 کشور رکورد دار در این مورد)
«خشونت علیه زنان!»؛ این واژهها را در کنار هم به کرات از رسانهها شنیدهاید. درباره خشونت علیه زنان، بارها در رسانهها مطالبی منتشر شده و خبرهای متفاوت از این حوزه، روی خروجی خبرگزاریها و دیگر منابع خبری قرار گرفته است. بیشتر مردم گمان دارند خشونت علیه زنان، صرفا به مواردی مانند برخورد فیزیکی(کتکزدن) یا شبیه آن محدود میشود اما دامنه خشونت علیه زنان را بیش از این میدانند. خشونت علیه زنان در چهار گونه خشونت فیزیکی، روانی، اقتصادی و جنسی، قابل تفکیک است.
این تفکیک از آن روی ایجاد شده که هر یک از خشونتهای اعمالشده علیه زنان را میتوان زیر یکی از این عنوانها، نام برد. خشونت فیزیکی شامل انواع و اقسام برخورد فیزیکی با زنان است. خشونت روانی به آن نوع خشونت گفته میشود که با استفاده از ابزار کلام، روحیه زنان را نشانه گرفته و آنها را با عوارض گوناگون دچار میکند.
خشونت اقتصادی هم با ابزار قدرت مالی و بیشتر در کشورهایی اعمال میشود که شیوه خاصی از زندگی سنتی رواج دارد. در میان تمام خشونتهای اعمالشده علیه زنان، خشونت جنسی اهمیت ویژهای دارد. این نوع خشونت، بیشتر به استفاده قهرآمیز و بدون رضایت زنان در ایجاد ارتباط جنسی گفته میشود. آسیبهای ناشی از این نوع خشونت بهویژه اگر در سنین پایین صورت گیرد، حتی تا پایان عمر هم قابل مشاهده است!
سال گذشته میلادی، لیستی در رسانهها منتشر شد که ١٠ کشور رکورددار در تجاوز جنسی را در خود جای داده بود، آنچه در این فهرست قابل توجه است، وجود کشورهای توسعهیافته در ردههای بالای این جدول است. آمریکا، سوئد، فرانسه، کانادا، انگلستان و آلمان ازجمله کشورهایی هستند که جزو ١٠ کشور پرتجاوز شناخته شدهاند!
بنا بر این گزارش شما شگفت زده خواهید شد که ببینید که بیشتر کشورهای توسعه یافته، مانند آمریکا، سوئد، انگلستان، فرانسه، کانادا و آلمان بیشتر از همه غرق در این باتلاق هستند. به این گزارش توجه نمایید:
1- آمریکا
مثلاً ابرقدرت جهان مقام اول شیوع تجاوز را در جهان داراست. طبق اعلام دفتر آمارهای قضایی آمریکا، ۹۹ درصد متجاوزین را مردها تشکیل میدهند و از بین قربانیان، ۹۱ درصد زنان و ۹ درصد مرد هستند. طبق بررسی مرکز ملی خشونت علیه زنان، یک نفر از ۶ زن و یک نفر از ۳۳ مرد آمریکایی یک مورد اقدام به تجاوز یا تجاوز کامل را در زندگیشان تجربه کردهاند. بیش از یک چهارم زنان در سنت نوجوانی و اوایل جوانی اعلام کردهاند که بعد از ۱۴ سالگی، مورد حمله به نیت تجاوز یا تجاوز کامل قرار گرفتهاند. از این همه، فقط ۱۶ درصد آنها گزارش شدهاند. تجاوزهای علنی در آمریکا رایج نیست، و بیشتر موارد تجاوز در خانهها انجام میگیرد.
2- آفریقای جنوبی
این کشور یکی از بیشترین آمارهای وقوع تجاوز را در دنیا دارد، به طوری که در سال ۲۰۱۲ حدود ۶۵۰۰۰ مورد تجاوز و سایر خشونتهای جنسی گزارش شدند. شیوع جرم این کشور را به «پایتخت تجاوز جهان» معروف کرده است. طبق نظرسنجی یک موسسه، یک نفر از ۳ زن در جامعه آماری ۳۰۰۰ نفر اعلام کرده بودند که در سال گذشته مورد تجاوز قرار گرفتند. بیش از ۲۵ درصد مردان آفریقای جنوبی در پاسخ به سؤال نظرسنجی منتشر شده توسط شورای تحقیقات پزشکی انجام تجاوز را تأیید کردند؛ که نیمی از آنها گفتهاند که به بیش از یک زن تجاوز کردهاند. سه نفر از چهار نفر آنها تأیید کردند که در دوران نوجوانیشان قبلاً مورد حمله قرار گرفتهاند. آفریقای جنوبی یکی از کشورهای دارای بیشترین آمار تجاوز به بچهها و کودکان است. اگر فرد متجاوز دستگیر شود، زمان حبس او حدود ۲ سال خواهد بود.
3- سوئد
سوئد بیشترین میزان وقوع تجاوز گرازش شده در اروپا و یکی از بالاترین آمارها در دنیا را به خود اختصاص داده است. یک نفر از چهار زن در سوئد یکی قربانی تجاوز میشود. تا سال ۲۰۱۰، پلیس سوئد بیشترین تعداد خشونتها را به ثبت رسانده بود؛ ۶۳ مورد در ۱۰۰ هزار ساکن. این کشور سومین رتبه میزان تجاوز در دنیا را داراست. در سال ۲۰۰۹، ۱۵۷۰۰ مورد خشونت جنسی در سوئد گزارش شد که افزایشی ۸ درصدی را در مقایسه به سال ۲۰۰۸ نشان میدهد که ۵۹۴۰ مورد آنها تجاوز جنسی بوده (شامل تجاوزهای در ملأ عام) که عامل ۷۵۹۰ مورد از گزارشات بوده است. در آوریل ۲۰۰۹، گزارش شد که جرائم جنسی در ده سال منتهی به آن ۵۸% رشد داشته است. طبق گزارش پژوهش اتحادیه اروپا، سوئد بیشترین میزان وقوع تجاوز گرازش شده در اروپا را داراست.
4- هند
هند کشوری است که با آمار رو به رشد تجاوز جنسی روبروست. تجاوز جنسی در هند یکی از رایجترین جرائم علیه زنان محسوب میشود. طبق دفتر سوابق جرائم ملی در سال ۲۰۱۲، ۲۴۹۲۳ مورد تجاوز جنسی در هند گزارش شد، اما کارشناسان بر این باورند که تعداد موارد گزارش نشده خشونتهای جنسی بسیار بیش از این حرفهاست. از این تعداد، ۲۴۴۷۰ مورد از سوی خانواده، والدین، بستگان، همسایهها، و سایر افراد آشنا رخ داده که بیانگر این است که ۹۸ درصد موارد تجاوزهای گزارش شده توسط مردان آشنا انجام شده است. آخرین برآورد نشان میدهد که در هر ۲۲ دقیقه یک مورد تجاوز جدید در هند گزارش میشود.
5- انگلستان
بسیاری از مردم آرزو دارند در انگلستان زندگی کنند یا حتی فقط آنجا را ببینند، چرا که یکی از توسعه یافته ترین کشورهاست. اما مطمئناً نمیدانند که این کشور عمیقاً گرفتار مسئله خشونتهای جنسی و تجاوز است. در ژانویه ۲۰۱۳، وزارت دادگستری، دفتر آمار ملی و اداره داخلی نخستین بولتن آماری رسمی مشترک درباره خشونتهای جنسی را با نام نگاهی به خشونت جنسی در انگلستان و ولز منتشر کردند. بر اساس این گزارش، حدود ۸۵ هزار زن سالانه به طور متوسط مورد تجاوز قرار میگیرند. بیش از ۴۰۰ هزار زن نیز سالانه با خشونتهای جنسی مواجه میشوند. ۱ نفر از هر ۵ زن ۱۶ تا ۵۹ ساله چند نوع از خشونتهای جنسی را تجربه کرده است.
6- آلمان
طبق برآوردها، حدود ۲۴۰۰۰۰ زن و دختر تا به حال در اثر این جرم جان خود را از دست دادهاند. آلمان با ۶۵۰۷۳۹۴ مورد در امسال رتبه ششم را داراست که رقم زیادی است. کاتولیکهای آلمانی به قربانیان اجازه دادهاند قرصهای ضدبارداری مصرف کنند. کشوری که در فناوری به سرعت پیش میرود، در حقیقت در انسانیت واقعاً در حال پس رفت است.
7- فرانسه
تجاوز تا سال ۱۹۸۰ در فرانسه جرم محسوب نمیشد. قوانین حمایت از امنیت و حقوق زنان در فرانسه نسبتاً جدید تلقی میشوند. قوانین پیش از آن مبتنی بر اصول اخلاقی قرن ۱۹ بودند. قانونی درباره آزار و اذیت جنسی در سال ۱۹۹۲ تصویب شد و موردی دیگر نیز درباره آزار و اذیتهای اخلاقی در سال ۲۰۰۲ به تصویب رسید. جدیدترین قانون برای مبارزه علیه خشونت زنان نیز در سال گذشته مصوب شد. مطالعات دولت نشان میدهد که سالانه ۷۵ هزار تجاوز در کشور رخ میدهد که فقط ۱۰ درصد قربانیان شکایت میکنند. فرانسه با تعداد کل تجاوزهای گزارش شده ۳۷۷۱۸۵۰ مورد در مکان هفتم جهان قرار دارد.
8- کانادا
۲۵۱۶۹۱۸ مورد تجاوز در این کشور پهناور گزارش شده است که فقط ۶ درصد کل موارد تجاوز محسوب میشود. طبق گزارشها، بیش از یک زن از هر سه زن تجربه حمله جنسی داشته و فقط ۶ درصد خشونتهای جنسی به پلیس گزارش شدهاند. طبق موسسه عدالت بریتیش کلمبیا، یک مورد از هر ۱۷ زن مورد تجاوز قرار میگیرند، ۶۲ درصد قربانیان تجاوز به صورت فیزیکی آسیب میبینند، ۹ درصد مورد ضرب و شتم و آسیب جدی قرار میگیرند.
9- سریلانکا
نیروهای امنیتی سریلانکا همچنان به شکنجه و تجاوز متهمان مشغولاند. اخیراً ادعاهایی وجود داشته که شکنجه و تجاوز از سوی نیروهای سریلانکایی ۴ سال بعد از پایان جنگ نیز ادامه داشته است. گزارش سازمان ملل از چند کشور روی مردها و خشونت نشان میدهد که ۵/۱۴ درصد از مردهای سریلانکایی در طول زندگیشان مرتکب عمل تجاوز میشوند. در سال گذشته ۹/۴ درصد مرتکب تجاوز شدند که ۷/۲ درصد آنها به یک مرد دیگر تجاوز کردهاند و ۶/۱ درصد آنها در تجاوز گروهی شرکت داشتهاند. و ۵/۹۶ آنها بعد از ارتکاب جرم نگران یا پشیمان نمیشوند. ۹/۶۴ درصد متجاوزین بیش از یک بار مرتکب این عمل شدهاند و ۱/۱۱ درصد آنها به بیش از ۴ دختر یا زن تجاوز کردهاند.
10- اتیوپی
طبق برآوردها، اتیوپی یکی از بالاترین نرخهای خشونت علیه زنان را در جهان داراست. طبق یک گزارش سازمان ملل، حدود ۶۰ درصد زنان اتیوپیایی در معرض خشونت جنسی قرار گرفتهاند. تجاوز مشکلی جدی در اتیوپیست. این کشور به واسطه ازدواج با زنان از طریق ربایش بدنام شده است. در بسیاری از مناطق اتیوپی، این امری رایج است که یک مرد، همراه با دوستانش دختر یا زنی را بعضاً با استفاده از اسب میدزدند. فرد رباینده عروس مدنظر را پنهان کرده تا زمانی که او حامله شود. طبق گزارشها، دخترانی حتی با سن ۱۱ سال با هدف ازدواج ربوده شدهاند. همچنین، نیروهای نظامی این کشور متهم به تجاوزهای سیستماتیک به شهروندان هستند.
(یک جستجوی ساده در گوگل، به راحتی شاهد این موضوع است)
نکته ای اول در این رتبه بندی این است که اگر کشور های بالا را از دیدگاه سطح پیشرفت مورد بررسی قرار دهیم به خوبی به این نکته پی خواهیم برد که از میان این 10 کشور تنها دو کشور جهان سومی (سری لانکا و اتیوپی) وجود دارند و دو کشور هم (آفریقای جنوبی و هند) جز کشور های در حال توسعه قرار میگرند و مابقی جز کشور های پیشرفته محسوب میشوند.حضور کشور هایی مانند آمریکا ،بریتانیا ،آلمان،فرانسه و کانادا که بیشترین سطح رفاه اجتماعی و توسعه را دارا هستند در این رتبه بندی تآمل برانگیز است و باید مورد کنکاش قرار داد که آیا پیشرفت این دست کشور ها رابطه ای با آمار بالای این رتبه بندی دارد یا خیر؟
نکته ای دوم جایگاه کشور ما در جهان است .الحمدالله ایران سهمی در بین 10 کشوری که رتبه ای نخست تجاوز جنسی به زنان در آنان بالا است ندارد؛ اما میل به پیشرفت و گذر از دسته کشور های در حال توسعه به کشور های توسعه یافته خواست واراده ای همه ی ایران است ،حال سوال اینجا است که چطور میتوان به بالاترین سطح پیشرفت و توسعه رسید اما جز آمار منتشر شده توسط wonderslist.com قرار نگرفت؟
از دیدگاه شخصی نویسنده توسعه یافتگی کشور های مدعی پیشرفت با نواقصی همراه بوده است که ادعای این کشور ها را به چالش می کشد.یک شهروند آمریکایی گمان می برد در آزاد ترین جامعه جهانی زندگی میکند اما چطور میتواند آمار بالای تجاوز در این کشور که مصداق بارز نقص حریم افراد و مخدوش ساختن معنای کلمه “آزادی” به تعیبر آمریکایی آن است را در این گمان هضم کند؟
البته هیچ انسانی( از جمله نگارنده ) مخالف توسعه و افزایش رفاه اجتماعی نیست بلکه هدف انتخاب مسیر درست و عقلانی است.اگر کشور ما یا دیگر کشور های جهان سومی و در حال توسعه به قصد پیشرفت و بدون در نظر گرفتن چارچوب های جامعه خود دقیقا از همان نسخه ای که غرب طی نموده کپی برداری کنند در غایت هدف به جایی خواهند رسید که آمریکایی ها حضور دارند یعنی رتبه ای اول در پیشرفت و خشونت (!!!)
غرب یقینا پیشرفته تر وتوسعه یافته تر از شرق است اما کپی برداری بی چون و چرا از الگوی غربی ها برای پیشرفت؛ با توجه به آمار منتشر شده توسط wonderslist.comیک عمل غیر عقلانی است که باید مورد توجه مرعوبان غربی که مسخ قدرت شده اند قرار گیرد.
اما نکته ای بسیار مهم برای ما آن است که بتوانیم با ذره بینی دقیق مسیر کشورهای توسعه یافته(که از قضا بدون نقص نیست) را مورد تجزیه و تحلیل قرار بدهیم و با رفع نواقص و و کاستی و البته بهره مندی از نکات مثبت ،مسیر خاص خود که منطبق با سبک زندگی اجتماعیه اسلامی _ایرانی است را ترسیم کنیم.برای تحقق این امر کشور نیاز به پرورش اندیشمندان و مشاوران(نگارنده برای در امان ماندن از لفظ دولت مردان نسبت به منتقدین این قسمت را سریع ،قلم ! می زند) دارد که بتوانند با استقلال فکری و از آن مهم تر بدون رعب از کارآمدی دنیای مدرن غرب و با درس گرفتن از پیام پنهان شده در قالب این رتبه بندی و پیامد های آن ، مسیری خاص متناسب با کالبد جامعه ایرانی را بسازند.
نظرات (4)
سلام طبق این امار فکر کنم از هر جهت کشور ما سالمترین کشورهاست
تو این کشورا اگه زن بره دادگاه بگه شهرم بدونه رضایت من با من رابطه داشته برای هر کدوم از اون رابطه ها یه پرونده تجاوز تشکیل میدن بهمین علت بالاترین آمارو کشورایه پیشترفته دارن چون واقعا شکایاتو ثبت میکنن و منتشر میکنن.
ایول
ایران رو چرا قید نکردید که رتبه چندمه